Monestir de Sant Cugat i Monestir de Ripoll

Imprescindible i decissiu el paper dels monestirs en l’ Edat Mitjana. Podríem dir que  tota la vida de la població hi estava vinculada. En depenia l’ estat físic , la consciència, el comportament de les persones,  guiats per missatges apocalíptics cridats des de la trona, o pintats i esculpits a les parets. Quan l’ art … Continue reading "Monestir de Sant Cugat i Monestir de Ripoll"

Read More

Museu de les cultures del món i Cercle del Liceu

                                              El contrast entre el que hem vist al museu, amb les que hem vist al Cercle del Liceu, també ens motiva per repassar la definició d’ un altre concepte, en aquest cas:  «Cultura», i…. «….Cultura : en llatí cultura = cultiu, és un terme que té molts significats interelacionats. Per exemple, en 1952 … Continue reading "Museu de les cultures del món i Cercle del Liceu"

Read More

Casa Massó, de Girona

Aquesta vivenda benestant és representativa de l’ arquitectura noucentista, tot i ser el seu arquitecte i propietari contemporani de Gaudí. Amb el noucentisme un aire de severitat omple els ambients que en el modernisme ocupaven les floritures i les línees esbojarrades.  Deixar enrera aquella explosió de creativitat, desafiant els riscos i la acceptació dels  contemporanis, … Continue reading "Casa Massó, de Girona"

Read More

Fundació MAPFRE "El triunfo del color de Van Gogh a Matisse"

El Talismà, de Sérusier Aquesta exposició recull una etapa molt destacada de la història de la pintura. I tanmateix un punt d’ inflexió que en cambiarà la direcció. Un artista desconegut per la majoria, Paul Sérusier,presenta als seus col.legues del seu cercle de pintura -que posteriorment s’autoanomenaran Nabis- un quadre petit, «el Talismà», representatiu d’una … Continue reading "Fundació MAPFRE "El triunfo del color de Van Gogh a Matisse""

Read More

Recinte Modernista de l' Hospital de Sant Pau

Val molt la pena la visita al recinte, perquè s´hi posa de manifest el contrast entre l’ arquitectura noucentista -funcional, de línees rectes, mancat d’ornamentació-, amb el modernisme com un esclat del detallisme decoratiu, amb predomini de les curves i les asimetries. També dels interiors de  les sales restaurades recentment,  amb decoracions espectaculars, i és … Continue reading "Recinte Modernista de l' Hospital de Sant Pau"

Read More

Podríeu fer un blog!

Portem 50 sortides i aquest blog vol ser un autoregal d’aniversari, i una nova via per revaloritzar aquesta activitat. Fins ara hem anat recopilant les fotografies, i poc a poc també hi anem introduint valoracions, comentaris, anèctodes, reflexions… Més preguntes que respostes. Ës gràcies al suggeriment d’ uns joves, estimats i empàtics,… nadius digitals!,  que … Continue reading "Podríeu fer un blog!"

Read More