Casa Terrades (La casa de les punxes)

Vam ser els primers visitants, tot just innaugurada com a casa singular,  després de les autoritats i la premsa: Els primers a pagar entrada, doncs.

No ens ho van preguntar, però ho hem de dir : Es tracta d’ un interessant edifici de  Puig i Cadafalch, però la visita és molt limitada i cara. Només es visita el terrat i la planta baixa, i l’ explicació de la història de la casa es fa al carrer, davant  la façada.

La primera planta també en forma part, però només per oferir un audiovisual sense  interés, ni relació amb el pressumible cost i el profit que en treu l’espectador.

Es tracta d’un relat naïf i políticament incorrecte confegit a partir de diferents versions/procedències  de la llegenda de Sant Jordi.

Sobre un drac malvat que, a canvi de no arrassar un regne, ha de ser alimentat amb ofrenes, primer d’animals i després de noies,

Quan ja només queda la filla del rei per a donar-li, el cavaller Sant Jordi finalment s’activa per salvar-la. Com que ho aconsegueix el rei li concedeix la mà de la princesa.

Es casen i en aquest moment cauen pel cap dels espectadors una gran quantitat de «pètals» de paper vermell…

Malaguanyada tècnica 3d, per explicar un conte tan inconsistent!

Malaguanyat pressupost que es podria haver dedicat a reposar més espais i elements modernistes de la casa, i-o a divulgar la admirable vida i obra del seu arquitecte!

http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0053080.xml

http://cat.elpais.com/cat/2016/12/14/cultura/1481742953_469114.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

7 + 1 =