Espai Gatassa, Mataró “Coneguts i dibuixats", caricatures digitals, de Toni Rovira

Aquest post no  és la ressenya d´una de les nostres sortides habituals. .Per  anar a la sala que acull l´exposició només ens hem arribat, xino sano,  fins el  Centre Cívic del barri més popular de la nostra pròpia ciutat  . I l´autor de
les obres exposades no és, ni de lluny,  un artista reconegut. Es tracta , segons ell mateix s entossudeix  en proclamar, d´un ninotaire.

I els que el coneixem hi estem d´acord, perquè durant molts anys hem seguit la evolució de la seva “obra” . No exposada mai en públic, però produïda i mostrada incansablemente  i amb orgull per ell mateix a la família,
amics, companys, coneguts i saludats. De tal  manera que els personatges sortits del llapis , del retolador o de la tableta del Toni han esdevingut, desde sempre,  simpàtics i peculiars membres del seu entorn.

Els ninots han evolucionat des d´aquell pallasso que ja va dibuixar tot just acabats de  fer quatre anys, fins  a especialitzar-se  aquests darrers anys en
el tema de les caricatures digitals.  Ës a dir, l´art que es genera utilitzant les eines que  proporcionen els dispositius informàtics. En el seu cas, la tablet. Aquests artistes no utilitzen pintures, teles,  ni llàpis ni goma d esborrar, però  la seva tasca és tan meritòria com la dels pintors tradicionals pel que fa a la creativitat i a les habilitats per al dibuix, perquè els dispositius no les faciliten. I aconseguir un retrat inequívocamente identificable a partir d´uns trets distorsionats o exagerats, és una habilitat envejable,  poc habitual, que potser requereix un dot especial però , amb tota seguretat ,  moltes hores de feina.

La exposició ha estat una iniciativa d alguns d aquells amics als quals –mostrant la pantalleta del mòvil-, dia rera dia,  en Toni els  preguntava..” coneixes aquest?  Ells l´han animat a imprimir, enmarcar i mostrar en públic tota la col.lecció. I està molt bé.

Perquè els visitants de l´Espai Gatassa podem gaudir d una bona estona, tractant d´identificar una variopinta selecció de ninots , mentres comentem , aplaudim o critiquem, segons el criteri i el gust de cadascú,  la tasca  del ninotaire.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

8 + 1 =