St.Feliu d Guíxols:ESPAI C.THYSSEN Iconografies de Sorolla a Picasso i Valdés i MUSEU D´HISTÒRIA. Platja dAro:PARC DELS ESTANYS

Aquesta ha estat la tercera temporada que hem iniciat  amb la visita a l´exposició de pintura que presenta cada estiu l´espai Carmen Thyssen, de Sant Feliu de Guíxols. I I una vegada més,  el Baix Empordà ens ha acollit amb la seva cara és amable, la que des del primer dia ens é al cor robat. Un paisatge de línees suaus, un entorn quiet, un ambient atemperat en la justa mesura, un esclat de blaus al cel i al  mar,  i aquest nuvolet blanc que sembla de joguina.

No m´allunyaria d´aquest entorn si em demanessin per un bon lloc per a viure. Certament, una gran el.lecció…senyora baronesa!

L´exposició presenta  quadres procedents de la Col.lecció Bancaixa i de la Col.lecció de la senyora Carmen Thyssen, de manera que hi predominen els pintors valencians. I tal com ens diu el títol, l´etapa abarca des de Sorolla (1863-1923) fins a l´obra del pintor i escultor contemporani Manolo Valdés, nascut a València el 1942. No es tracta d´una mostra gaire extensa, i lamentem  no haver-hi conectat suficient per captar la mirada que el conjunt presenta, tal com llegim al fulletó:.

..».una enriquidora passejada per anades i
vingudes a partir de les que es construeix l´ habitat poètic del món
– «

Potser és  que no vam satisfer les espectatives que el títol ens suggeria: Perquè només hi vam veure tres pintures del nostre admirat Sorolla, una de les quals de molt petit format,  i una altra
encara més allunyada de les característiques de les seves obres més reconegudes. De Picasso hi havia més quadres, però potser es tractava  d´una sèrie, o d´unes variacions. Obres molt
similars i reiteratives.

O tal vegada és que no estavem prou aplicats, i amb més ganes de gaudir del bon temps i de compartir els detalls de les vacances,que d´endinsarnos en les propostes de l´exposició.

Tant és així,  que de la següent  visita,  al Museu d´Història de Sant Feliu,  poca cosa en podrem dir llevat  dels títols de les exposicions que hi vam veure: “Banys de mar –salut i oci-“ i “La fí és el principi, pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica” De la primera em quedo amb la iniciativa els Viatges Blaus , una línea marítima de transport de passatgers, des de Barcelona a St Feliu, impulsada en les primeres  décades del segle vint per un guixolenc, per promocionar aquesta  zona de la Costa. Una idea vintage que em motiva especialment, i sobre la que no deixo de preguntar-me perquè no hauria de ser  viable  importar-la  al moment actual.

Després, a la web hem descobert que l´exposició  precisament conmemora  el  centenari de la creació d´aquella línea

Tanmateix destacarem que el museu està ubicat en un edifici històric, com és  l´antic Hospital. Amb  un pati interior encantador, del qual, ja  que no ens hi podem quedar,  almenys n hem de deixar constància:

El Parc dels estanys, de Platja d´Aro és un gran espai verd obert al públic des d Octubre
del 2012, al costat de dos estanys artificials creats per endreçar les avingudes fora de control del riu Ridaura. I així evitar que aquestes aigues continuin provocant inundacions en les zones habitades de l´entorn en els episodis de pluges importants. Entorn dels llacs s´hi han aclimatat  una gran
varietat d´espècies d´ocells.Uns en colònies estables, i altres han incorporat els llacs com a punt de referència i de recés, dins dels seus trajectes migratoris estacionals. En el curs d´un llarg passeig que voreja un dels costats del parc, podem observar doncs  les evolucions dels grups d´ocells que volten pels llacs, des d´uns observatoris adeqüats per a no perturbar el seu comportament. Portem els prismàtics en la propera visita!

En tot el curs d´aquest mateix passeig, també s´hi ubica una mostra important d´escultures de gran
format. En concret, ara s´hi exhibeix una exposició dedicada a l´obra de l´artista
Marzo-Mart, però, més enllà d´aquesta  temporal, també hi ha obres d´altres artistes contemporanis, molts dels quals han estat protagonistes de les mostres temporals anteriors.

Un espai agradable per passejar, en el qual, segons llegim en aquest enllaç, es continua treballant per tal d´aconseguir  l´aclimatació d´altres espècies d´animals, com ara amfibis i rèptils. El projecte
inclou la creació de dos Hotels per a insectes….! Ignorem en quina fase es troba aquest projecte…..peró sembla que hi ha demanda i que ja comencen a arribar els futurs clients

.

..

schinus molle, és a dir, un pebrer bord, un arbre ornamental, en l´entorn privilegiat de la terrassa de l´Hostal de la Gavina.

…més a prop del cel que de la terra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

+ 63 = 73